Prindit i falen gjynahet kur jep sadaka për të

Ebu Hurejra (r.a) transmeton, se një njeri i tha Pejgamberit (a.s):

Babai më ka vdekur dhe më ka lënë pasuri, por nuk më ka lënë testament. A, i falen gjynahet, nëse jap sadaka për të? Tha: “PO”.

– (Muslimi)


عن أبى هريرة رضى الله عنه أن رجلاً قال للنبى صلّى الله عليه وسلم : إن أبي مات وتركَ مالاً ولم يوصِ ، فهل يُكفر عنه أن أتصدق عنه ؟ قال : نعم . صحيح مسلم