“Kush nuk falënderon të paktën, nuk ka falënderuar as edhe të shumtën…”

Nu’man ibn Beshir (r.a) transmeton, se Pejgamberi (a.s) nga minberi ka thënë: “Kush nuk falënderon të paktën, nuk ka falënderuar as edhe të shumtën dhe kush nuk falënderon njerëzit nuk ka falënderuar as Allahun. Të flasësh për mirësitë e Allahut është falënderim dhe lënia e tyre është mohim. Xhemati është mëshirë dhe përçarja është ndëshkim”. – (Imam Ahmedi)

 

قَالَ النَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ عَلَى الْمِنْبَرِ

 مَنْ لَمْ يَشْكُرْ الْقَلِيلَ لَمْ يَشْكُرْ الْكَثِيرَ ، وَمَنْ لَمْ يَشْكُرْ النَّاسَ لَمْ يَشْكُرْ اللَّهَ ، التَّحَدُّثُ بِنِعْمَةِ اللَّهِ شُكْرٌ ، وَتَرْكُهَا كُفْرٌ ، وَالْجَمَاعَةُ رَحْمَةٌ ، وَالْفُرْقَةُ عَذَابٌ   رواه الإمام أحمد عَنِ النُّعْمَانِ بْنِ بَشِيرٍ